The Settlement

The Settlement is a proposed open plan, co-working office space. Working alongside the client, I designed layouts that worked for different sites across Wellington. The main aim was to produce four zones: focus, collaboration, meeting and social within the overall workplace. The zones have been formed by the different furnishings, focus was formed by desk workspaces, collaboration is high tables and couches. The meeting zone is in the separated rooms and high back couches that help to provide noise reduction and privacy. The social zone became the breakout spaces with a more creative and playful approach to the furnishings. Creating these layouts allowed the client to understand how many people he could comfortably fit into the different spaces and allow him to imagine the space as a finished project.
Back to Top